Skleněný koláč s banánem
Recept ještě nebyl hodnocenV míse vyšleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mouku, olej, vodu a vsypeme kávu Jacobs 2v1. Umícháme dohladka.Vyšleháme sníh z bílků a opatrně zamícháme do těsta.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mouku, olej, vodu a vsypeme kávu Jacobs 2v1. Umícháme dohladka.Vyšleháme sníh z bílků a opatrně zamícháme do těsta.…
Pekáček 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pánvičce opatrně rozpustíme máslo na drobenku. Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a škrobem. Do…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr a máslo v sypké těsto podobné drobence. Připravíme si náplň z tvarohu, mléka, vajíček a cukru. Kdo má rád…
Tradičním způsobem uděláme kynuté těsto(kvásek, kynout 1 hodinu....atd.) Těsto dáme na plech, potřeme nádivkou a ne úplně do konce šířky, abychom mohli konce přehnout…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Zapneme troubu na 170 °C . Ve větší míse dobře promícháme mouku, kakao, kypřící prášek a cukr. Přilijeme polovinu mléka, ve druhé rozkvedláme vidličkou vejce a vlijeme…
V míse smícháme metličkou vejce, cukr, mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a šťávu.V druhé misce smícháme tvaroh s cukry, důkladně…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Nadýchaný, jemný a vláčný, takový je toustový chleba z dílny cukráře Josefa Maršálka. Do kynutého těsta, které je založeno z omládku a směsi hladké a celozrnné špaldové…
Z mléka,pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladnout a do vlažného vmícháme tvaroh. Společně našleháme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Libeček, bylinky a cibulku nakrájíme na drobno. Vejce na kousky. Tvaroh smícháme se smetanou, chilli omáčkou a bylinkami.Nakonec lehce smícháme s vejci. Pomazánku…
Všechny suroviny rozmixujeme ve stolním mixéru/tyčovým mixérem.
Formu vymažu a troubu předehřeji na 180 stupňů. Ingredience na těsto smíchám rukou dohromady, těsto by se správně mělo drolit. Polovinu směsi vmačkám na dno formy a…
Nadýchaná buchta, která je vhodná i pro ty, co nemohou lepek. Bezlepkový moučník plný tvarohu, kokosu a mandlí je díky sněhu z bílků jemný jako obláček. Citronová kůra…
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou jsou lahodným dezertem, který v sobě snoubí křupavost ořechového těsta s jemnou chutí tvarohu a osvěžujícím…
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji…
Do mísy dejte oba tvarohy (snad můžete použít i dva vaničkové či naopak dva alobalové, ale to víte, já zpracovávala ty zbytky, přidejte vaječné bílky a mléko a dobře…
Oddělíme žloutek od bílku a smícháme ho se všemi ostatními surovinami. Vyšleháme sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Smažíme na rozpáleném lívanečníku na oleji,…
Nejdříve smícháme všechny suroviny na těsto a uhněteme v mixéru,zpracované těsto zabalíme do folie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. Potom těsto…
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh.Do žloutků přidáme cukr a olej a ušleháme do husté pěny. Mouku prosijeme a přidáváme ji střídavě se žloutkovou…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto.Na plech s pečícím papírem hned děláme stejně velké kuličky, které omoučenou sklenkou zmáčkneme do tvaru kulatého…
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda. Až puding odstavíte, ještě do…
Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny.Do této pěny přidáme tvaroh, mléko, skořici, olej, citrónovou kůru a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme obě mouky s práškem do…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 12. 6. 2024 08:35
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Kosmatice, to je nejlepší možnost, jak využít květy černého bezu. Křupavé těstíčko vylepší rum, důležité je krátké smažení při vyšší teplotě
Co mají společného indonéský knedlíček cilok a slovenské halušky? Na jejich přípravu se dá snadno vyzrát. Ukážeme jak
Konec plýtvání: Jak si poradit s velkým množstvím vajíček po Velikonocích