Oříškový dort s růžičkami
Recept ještě nebyl hodnocenPařížská šlehačka: smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i tyčinku kaštany. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pařížská šlehačka: smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i tyčinku kaštany. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu v ledničce odležet. Potom vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka, v polovině vykrojíme středy malým kolečkem.…
Suroviny na těsto smícháme, propracujeme a dáme odpočinout do lednice. Na náplň našleháme tvaroh se smetanou - té dáme nejprve menší množství, podle potřeby můžeme…
Mouku s cukrem prosejeme a smícháme se solí.Přidáme tvaroh a nakrájenou Heru.Vypracované těsto necháme v chladu 30 minut odpočinout.Vychlazené Ledové kaštany nastrouháme…
Bílky vyšleháme do pevné pěny se špetkou soli a postupně přisypáváme cukr. Potom po jednom přidáváme žloutky a nakonec postupně lehce přimícháme mouku předem promíchanou…
Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme čokoládu, kakao a vymícháme hladkou směs (nesmí vařit). Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády, necháme ztuhnout a dáme…
Kaštany rozehřejeme s oběma cukry nad vodní lázní, když se rozehřejí, postavíme na plotnu a přiléváme smetanu a mléko. Zahříváme cca 10min, až se suroviny spojí …
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme 4 PL vody. Vmícháme mouku se sodou a sypkou kávu Nescafé. Vše našleháme do pěny a nalijeme na plech s pečícím papírem, který potřeme…
Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky plníme těstem tak, že…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Pokud chceme tmavé doutníčky, přidáme do těsta…
Barevné obaly košíčků se hezky vyjímají na slavnostním stole a jsou jeho ozdobou. Ořechovou náplň můžete doplňovat nebo obměňovat přidáním rozinek v rumu či kandovaným…
Netradiční základ mají tyto pařížské rohlíčky. Vespod mají křehké kokoskové těsto a na něm je nastříkaný lahodný smetanový krém s chutí vanilky a rumu. Na čokoládovou…
Receptů na velikonočního beránka existuje opravdu spousty a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos upéct opravdu vláčného beránka z majonézového těsta, přelitého…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05