Asijské hovězí nudličky
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce…
Je mnoho možností, jak okořenit kuřecí maso. Zajímavá je například tato kombinace citronu, rozmarýnu, medvědího česneku a maďarského koření. Maso tak získá zajímavou…
V sezóně zvané "Sousede, nechceš pár cuket?" se snažíme tuto oblíbenou a všestranně použitelnou zeleninu připravovat na všechny způsoby. Jedním z takových jídel je ostré…
Kuchyně jihozápadní Číny je známá pikantními jídly kořeněnými chilli a sečuánským pepřem. Vyzkoušejte kuřecí po sečuánsku připravené v pánvi wok spolu se spoustou…
Objevte jemnou a lahodnou chuť šafránového kuřete. Křehké kuřecí maso je marinované ve směsi šafránu, citronu a aromatických bylinek, které mu dodávají nezaměnitelnou…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepře a dobře promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce a škrob a opět promícháme. V hluboké pánvi…
Všechny ingredience na marinádu dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu. Sójová omáčka je slaná dost, ale ten, kdo více solí, může přidat i špetku soli.Paličky na…
V hlubším kastrolu na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme opláchnuté a osušené maso a po obou stranách necháme zatáhnout.Zaprášíme paprikou, promícháme,…
Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme…
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky…
Cuketu, jablko, zázvor a cibuli oloupeme. Zázvor nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Z cukety a jablka odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém slzičkovém…
Thajská kokosová polévka s kuřetem a houbami je velmi rychle připravena, takže si nachystejte suroviny dopředu, aby jste se zbytečně nezdržovali. Ve středně velkém hrnci…
Tento recept je snadný na přípravu, působí však dojmem jídla, vhodného i pro slavnostní příležitost. Šťavnatá kuřecí prsa jsou marinovaná a poté podávaná v lahodné…
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Očištěné maso nakrájíme na plátky, pak na nudličky velikosti soust a ty obalíme v Solamylu. Omytý pórek i papriku nakrájíme na…
Nejprve maso zbavíme přebytečné kůže a kousků sádla. 1 cibuli, polovinu zázvoru a 1 česnek nakrájíme na plátky. Rozehřejeme si tuk a cibuli s česnekem a zázvorem…
Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja…
Maso nakrájíme na kostičky,celer,zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno.Do hrnce dáme olej a necháme osmahnout dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky.Přidáme…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…
Do většího hrnce dáme 1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky, 1/2 hrnku (cca 125 g) červených indických fazolí.Přidáme 0,3-0,5 lžičky středně pálivého chilli (pudru).…
Křidélka dáme do pekáčku, zastříkneme olejem, poprášíme paprikou a promícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200C asi na 20 minut. Mezitím připravíme omáčku. Kečup,…
Na talíř nebo pracovní podložku položíme do kříže 2 plátky slaniny. Doprostřed položíme sedlčanský romadůžek do kterého dáme 4 měsíčky mandarinky. Plátky slaniny…
Asijská kuchyně se nám přibližuje svou chutí a proniká do našich domovů. Kvalitní maso pak lze upravit pomocí koření a různých ochucovadel. Jen jejich ostrosti jsme se…
Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Vyzkoušeli jsme za vás: Jak na domácí pribináček 3x jinak? Lahodný je s vanilkou i s čokoládou
Sladké tyčinky fartons jsou hitem valencijských kaváren: Namáčejí se do kávy nebo čokolády a takhle snadno je připravíte doma
Ochutnejte Florencii: Pyšní se jednou specialitou, kterou byste ve městě zamilovaných určitě nečekali!