Alkohol vnáší do pokrmů šmrnc a další netradiční chutě
Alkohol v kuchyni představuje mnohem více než jen nápoj pro pití. Jeho rozmanité druhy a chutě mohou obohatit a zdokonalit různé kulinářské zážitky. Je však důležité dbát na umírněnost a zajišťovat, aby alkohol byl připravený a podávaný zodpovědným způsobem.
Jaké druhy alkoholu se používají v kuchyni?
Možná budete překvapeni, ale každý druh alkoholu má v kuchyni své místo.
- Víno: Víno je jedním z nejběžnějších alkoholických nápojů používaných v kuchyni. Používá se k vaření různých pokrmů, především k omáčkám a redukcím. Červené víno může poskytovat hloubku a bohatou chuť masovým pokrmům, zatímco bílé víno může být vhodné pro přípravu omáček na rybu nebo drůbež.
- Pivo: Pivo je oblíbenou ingrediencí v mnoha kuchyních. Používá se při pečení masa k podlití či marinování, do omáček, a dokonce i v receptech na chléb či sladké těsto. Jeho sladká a hořká chuť může pokrmům dodat unikátní charakter.
- Koňak a brandy: Koňak a brandy jsou další alkoholické nápoje, které jsou oblíbené při vaření. Jsou často součástí omáček a marinád pro masové pokrmy, jako jsou kuřecí nebo vepřové kousky. Dodávají jídlu bohatou a plnou chuť.
- Likéry a likérové nápoje: Různé likéry a likérové nápoje jsou využívány k ochucení dezertů (např. tiramisu), sladkých omáček a koktejlů.
- Destilované nápoje: Destilované nápoje, jako je vodka, rum nebo whiskey, jsou často součástí nápojů. Používají se ale i při pečení, vaření nebo flambování.
Den pití piva
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům
Retro okénko: Nepečený rychlý jablkový dezert voní po vanilce a skořici a využijeme do něj "unavené" ovoce
Šumajstr aneb Kočičí svatba s fazolemi: Původně postní jídlo z fazolí a krup ochucené uzeným zasytí a báječně chutná