Alkohol vnáší do pokrmů šmrnc a další netradiční chutě
Alkohol v kuchyni představuje mnohem více než jen nápoj pro pití. Jeho rozmanité druhy a chutě mohou obohatit a zdokonalit různé kulinářské zážitky. Je však důležité dbát na umírněnost a zajišťovat, aby alkohol byl připravený a podávaný zodpovědným způsobem.
Jaké druhy alkoholu se používají v kuchyni?
Možná budete překvapeni, ale každý druh alkoholu má v kuchyni své místo.
- Víno: Víno je jedním z nejběžnějších alkoholických nápojů používaných v kuchyni. Používá se k vaření různých pokrmů, především k omáčkám a redukcím. Červené víno může poskytovat hloubku a bohatou chuť masovým pokrmům, zatímco bílé víno může být vhodné pro přípravu omáček na rybu nebo drůbež.
- Pivo: Pivo je oblíbenou ingrediencí v mnoha kuchyních. Používá se při pečení masa k podlití či marinování, do omáček, a dokonce i v receptech na chléb či sladké těsto. Jeho sladká a hořká chuť může pokrmům dodat unikátní charakter.
- Koňak a brandy: Koňak a brandy jsou další alkoholické nápoje, které jsou oblíbené při vaření. Jsou často součástí omáček a marinád pro masové pokrmy, jako jsou kuřecí nebo vepřové kousky. Dodávají jídlu bohatou a plnou chuť.
- Likéry a likérové nápoje: Různé likéry a likérové nápoje jsou využívány k ochucení dezertů (např. tiramisu), sladkých omáček a koktejlů.
- Destilované nápoje: Destilované nápoje, jako je vodka, rum nebo whiskey, jsou často součástí nápojů. Používají se ale i při pečení, vaření nebo flambování.
Den pití piva
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 9 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 10 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Jogurtový chlebíček
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno 11. 6. 2024 17:28
Přečtěte si Zobrazit více
Tvarohové hrnečkové řezy: Koláč z kakaového těsta s osvěžující tvarohovou náplní je rychlý a lehce ho zvládne i začátečník
Cizinci se našich makových buchet a koláčů bojí. V mnoha zemích by za ně kuchař šel za mříže
Tajemství chuti pravé maďarské gulášové polévky: Kromě kvalitního masa potřebujete i dobrou papriku!