Kopřiva je multifunkční – je to nejen léčivka, ale i ingredience na vaření
Žahavým kopřivám jsme se jako malí vyhýbali, ale jako velcí je vyhledáváme pro jejich léčivé účinky a možnost využití v kuchyni. Kdo má to štěstí, že má kopřivy nadosah třeba za domem, měl by toho náležitě využít. Připravit z nich jdou osvěžující sirupy, saláty, hodí se do nádivek nebo jako příloha.
Léčivé účinky kopřiv
Kopřiva je vyhledávaná, protože pomáhá při nemocech kloubů. Pomůže také při krvácení z dásní a při anémii, tedy chudokrevnosti. V listech a nati je obsažen vitamín C a minerální látky. K detoxikaci je vynikající kopřivový čaj.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zužitkovat celou krůtu a ušetřit? Pečený krůtí krk a biskup patří mezi gurmánské speciality
Sezóna českého česneku je tu! Poznejte sílu nejúčinnějšího přírodního antibiotika
Starověký fast food aneb Rychlé občerstvení ve starém Římě: Pečený úhoř, sýr s medem a teplé klobásy se zapíjely vínem