Sklízejte plodiny ve správném čase, abyste si dopřáli jejich dokonalou chuť
Sklizeň je proces, během něhož sbíráme zralé plodiny a plody ze svých zahrádek. V každém ročním období dozrávají jiné plodiny, a to v čase, kdy mají nejlepší velikost, konzistenci a především chuť.
Sklizeň v jednotlivých ročních obdobích
Každé roční období je ideální pro sklizeň určitého ovoce a zeleniny.
Jaro
- V jarních měsících se sklízejí nebo vysazují různé druhy zeleniny, jako jsou špenát, ředkvičky, salát, čerstvý hrášek a jarní cibule.
- Také začínají sklizně ovoce, jako jsou jahody a maliny, které dozrávají brzy na jaře.
Léto
- Léto je sezónou pro sklizeň mnoha druhů ovoce včetně třešní, borůvek, jahod, broskví, meruněk, hroznů, jablek a hrušek.
- Zelenina, jako jsou rajčata, okurky, papriky a baklažány, dozrává a je sklízena. Na začátku léta se také sklízí česnek, na konci léta pak cibule.
Podzim
- Podzim je sezónou pro sklizeň dalšího ovoce, jako jsou hrozny pro výrobu vína, jablka, hrušky, a také ořechy, jako jsou lískové ořechy a vlašské ořechy.
- Zelenina, jako jsou dýně, červená řepa, brambory, celer a mrkev nebo kukuřice, je sklízena na podzim a často se používá v tradičních podzimních pokrmech.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 15 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Falešné krkonošské kyselo: Do náhražky tradiční polévky patří kyselé houby a vylepšit ji můžete smaženými vajíčky
Babské rady, jak vyčistit troubu: Stačí citron, jedlá soda, voda a bílý ocet, pozor musíme dát jen na správné kombinace
Jak si připravit a zavařit pravou italskou rajčatovou omáčku: Stačí kilo rajčat, 6 lžic olivového oleje a půlka cibule