Jak udělat pesto z bršlice kozí nohy. Úporný plevel se uplatní i v kuchyni
Bršlice kozí noha roste především na vlhčích místech. Pokud se nám dostane do záhonů, velmi těžko se jí zbavujeme. Zároveň je ceněnou léčivkou a užitečnou bylinou, která se uplatní jako zelenina v kuchyni.
Bršlice v záhonech je těžko zničitelná. Vždy zůstanou nějaké zapomenuté kořínky, které znovu vyráží a pozemek zaplevelují. Je velmi rozšířená, najdeme ji především na vlhčích a stinných místech, roste v lesích a jejich okolí. Bršlice je oblíbenou léčivkou, uplatní se např. při léčbě dny. V kuchyni ji využijeme jako zeleninu, která obohatí náš jídelníček důležitými vitamíny a minerály. Používáme především mladé listy, které svou příjemnou chutí a vůní připomínají petržel či mrkev a čerstvé se přidávají do salátů, pomazánek nebo polévek. Využít můžeme i další části rostliny, včetně droboučkých bílých květů a semen.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pesto z bršlice
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Kostival je v přírodě nepřehlédnutelný. K čemu se hodí a jak ho uchovat pro pozdější využití
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře