Časté chyby při pečení sušenek: Jak na to, aby vaše sušenky byly dokonalé
Sušenka je křehký, na povrchu křupavý a uvnitř vláčný koláček se sladkou chutí cukru, čokolády nebo kandovaného ovoce. Pokud má divný tvar, je tenká, tvrdá, láme se, nebo je naopak vlhká, udělali jsme něco špatně.
U sušenek platí dvojnásob, že musíme pečlivě dodržovat recepty. Pokud se od receptu odchýlíme, může pečení dopadnout špatně, a to by byla škoda. Poradíme vám, jaké jsou nejčastější chyby při přípravě domácích sušenek:
Časté chyby při pečení sušenek
Nemusíte se ničeho bát - i pokažené sušenky se dají jíst, jen nejsou tak hezké:
- Neoddělujeme žloutek od bílku, vejce se šlehají celá. Při použití bílkového sněhu nebudou sušenky křehké, ale měkké jako korpus na dort.
- Vejce šleháme s cukrem a tukem do pěny, pak přidáme suché ingredience, aby se těsto dobře spojilo.
- Těsto s moukou nesmíme přemíchat, jen ho smísíme a spojíme, aby netvořilo hrudky.
- Hodně mouky způsobí, že jsou sušenky tvrdé. Nesmíme ji přisypávat, i když se zdá, že je těsto řídké - radši ho na chvíli uložíme do lednice.
- Málo mouky - sušenky se roztečou. Není třeba přidávat do těsta mléko a máslo necháme pouze povolit - nerozehříváme ho.
- S cukrem není potřeba šetřit, jen s ním jsou sušenky vláčné a křupavé.
- Příliš prášku do pečiva nebo sody dá sušenkám nepříjemnou pachuť. Těsto se sodou musíme nechat v lednici odležet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můžete si pomoci umícháním těsta v robotu. Při tvarování sušenek si namočte ruce, aby se vám těsto nelepilo na prsty. Při dodržení všech rad v receptu upečete sušenky, které nenechají děti ani vychladnout a hned je sní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 16 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Luštěniny jako základ sladkého moučníku: Čočkové sušenky, fazolové brownies i cizrnové kuličky chutnají skvěle
Když nemáte prášek do pečiva: Na výrobu domácího kypřidla stačí jenom tři suroviny a výsledek je zaručený
Komentáře