Piškotová roláda: 6 častých chyb při její přípravě, kterých se už nemusíte bát
Roláda z piškotového těsta je sladký moučník, který se připravuje z upečeného piškotu na plechu, potřeného marmeládou a krémem, a pak zabaleného do válečku. Po ozdobení povrchu se krájí na kolečka.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě piškotové rolády
Popíšeme vám 6 chyb, kterých se můžete dopustit:
- Nedostatečně vyšlehaný sníh z bílků nebo málo vyšlehaná žloutková pěna způsobí, že je roláda nízká a láme se.
- Piškot, který hned nevložíme do trouby, ztratí svou nadýchanost, protože uniknou bublinky vzniklé při šlehání těsta.
- Roládu pečeme na pečicím papíru, kterým vyložíme i kraje plechu, a těsto rozetřeme stejnoměrně po celé ploše, aby se kraje nepřipálily.
- Suchá a lámající se roláda vznikne při pomalém pečení a vysušení těsta. Plech vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C.
- Prasknutí rolády po upečení zabráníme přidáním oleje do těsta a mírným stočením stále teplého plátu i s pečicím papírem. Rozbalujeme až po vychladnutí.
- Příliš řídký krém z rolády při balení vytéká. Volíme tedy dobře vyšlehané máslové krémy nebo šlehačku s mascarpone.
Receptů na rolády je nepřeberné množství. Připravte si podle našeho videa nadýchanou roládu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Komentáře