Chyby při skladování potravin: Vyzkoušejte 7 tipů pro delší trvanlivost zásob
Zásoba trvanlivých potravin se vždy hodí, ať už je menší nebo větší. Důležité je však správné skladování, abychom za pár měsíců s očima pro pláč nakoupené železné zásoby zbytečně nevyhazovali. Na co se zaměřit?
Každý z nás je rád, když má k dispozici alespoň jedno balení těstovin nebo mouky navíc v komoře. Někdy se však stane, že kvůli nesprávnému skladování po čase objevíme potravinové moly a všech zásob se musíme zbavit. Jak tomu předejít?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při skladování surovin a potravin
Vyvarujte se následujících chyb, abyste mohli vždy bez obav sáhnout do zásob.
- Kolísavá, příliš nízká či naopak vysoká teplota jsou opravdu problémem. Skladujte suroviny i potraviny v místech se stálou teplotou, aby nedocházelo k jejich zkažení či žluknutí.
- Vlhkost je opravdovým nepřítelem nejen při skladování suchých surovin. Kvůli ní můžete najít vaše zásoby plesnivé, tudíž se s nimi musíte ihned rozloučit.
- Potraviny i suroviny skladujte na temném místě, nikdy ne na sluníčku.
- Zapomeňte na skladování v původních obalech. Vystavujete tak suroviny nejen plísním, ale také škůdcům - potravinovým molům nebo červům. Po koupi je přesypte do vzduchotěsných nádob.
- Nakupujete stále nové a nové zásoby? Pak nezapomeňte dát ty nejstarší dopředu, aby vám nezůstaly v zadních řadách zbytečně dlouho a nebyly prošlé.
- Každá surovina má svou trvanlivost. Dbejte na to i u těch suchých. Na nádoby, ve kterých je uchováváte, si můžete opsat jejich expiraci z původního obalu.
- Neskladujte vše dohromady. Cibule vyžaduje zcela jiné podmínky ke správnému skladování na rozdíl od česneku, dýní či ořechů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou vaše tipy a triky k uskladnění potravin? Podělte se o ně s ostatními v komentářích. My praktikujeme "méně je někdy více" - bohatě stačí mít nejpoužívanější suroviny a potraviny ve dvou baleních v zásobě na vhodném místě.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co pomáhá proti molům? Poradíme, jak se zbavit nepříjemného hmyzu
Potraviny, které máte za prošlé, můžete jíst. Stačí si zapamatovat, jaké datum na etiketě je důležité
Trvanlivé potraviny se vyplatí nakoupit do zásoby a mít je stále po ruce. Které to jsou? Vybrali jsme ty nejdůležitější
Komentáře