Časté chyby při smažení kapra: Ukážeme vám 6 chyb, které můžete udělat
Kapr je nejčastěji připravovanou rybou u nás a na Vánoce ve své smažené formě nesmí na stole chybět. Jen málo z nás dá přednost jiné úpravě ryby. Velkou chybou je nasolit, popřípadě obalit kapra už dopoledne.
Smažený kapr je tradičním pokrmem nejen na Vánoce - připravuje se po celý rok spolu se saláty, bramborami nebo s pečivem. Smažení ryby není složité, ale můžeme udělat pár chyb, které způsobí, že je pokrm méně chutný. Jak na to?
Mohlo by vás zajímat
Chyby při smažení kapra
Seznámíme vás s 6 častými chybami při smažení kapra:
- Chystáte se obalit částečně zmrzlou rybu? Při smažení se nepropeče.
- Obalujete rybu dlouho předem? Při smažení bude obal odpadávat a pálit se.
- Necháváte na kaprovi kůži? Polovina trojobalu z ryby odpadne už při smažení.
- Vkládáte rybu na studenou pánev? Tuk nasákne do suché strouhanky.
- Solíte rybu dlouho předem? Sůl natáhne vodu a ryba se bude spíše dusit.
- Ryba nemá jednolitou zlatavou barvu? Smažíte na malém množství tuku.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Časté chyby při zpracování kapra: Vyzkoušejte 11 tipů na správně připravené rybí maso
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře