Co je filírování? Poradíme i méně zkušených kuchtíkům, jak ovládnout tuto techniku
Jistě jste již narazili na pojem filírované maso. Víte ale, co to vlastně je a jak takové maso připravit? Dnes je moderní mít cizí název snad na všechno a přitom se za tajemným slovem skrývá něco úplně obyčejného.
Co to tedy znamená? Filírování je krájení masa na tenké plátky. Nejčastěji se filíruje vepřová panenka, kachní prsa nebo steaky. Krájí se maso dušené, vařené, smažené nebo upečené a v restauracích tak často činí přímo před zraky hodovníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně filírovat maso
Rozhodně se neobejdete bez ostrého nože a kuchyňského prkénka, na kterém maso pokrájíte.
- Hotové a odpočinuté maso krájíme na plátky tenké 0,5–1 cm.
- Maso hezky urovnáme na talíř, přidáme vše ostatní a můžeme servírovat.
Protože se často filírují právě steaky, přidáváme na závěr videorecept, ve kterém je ukázána příprava šťavnatého steaku krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně nakrájet vepřovou kýtu na řízky? Poradíme, na co se zaměřit
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Komentáře