Ozdoby z čokolády podle videonávodu: Je to jednoduché, ale velmi efektní
Neodmyslitelnou součástí pečení a vaření je také úprava pokrmu, která lahodí oku. Je dokázáno, že jídla, která vypadají hezky, strávníkům více chutnají. Úplnými mistry zdobení jsou cukráři, kteří si dávají opravdu záležet, a vy se jim nyní můžete přiblížit.
Příprava čokoládových ozdob je velmi jednoduchá, a když se necháte inspirovat tímto videonávodem, jistě sami přijdete na mnoho dalších způsobů zdobení. Chce to jen trochu trpělivosti a šikovnosti, abyste docílili skvělého výsledku. Odměnou vám jistě budu rozzářené oči konzumentů.
Jak na výrobu čokoládových ozdob
Vyzkoušejte motýla, vlnité úlomky, košíčky nebo třeba všechno.
Výroba motýla
- Nejprve si vytiskněte obrázek motýla v potřebné velikosti. Na tento obrázek položte pečicí papír.
- Rozpuštěnou čokoládu dejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku (je-li to potřeba) a čokoládou obtáhněte vytištěný obrázek. Všechny linky musí být propojené.
- Čokoládovou kresbu podložte rozevřenou knihou, aby motýl získal rozevřená křídla. Nechte ztuhnout.
- Opatrně sejměte pečicí papír a můžete ozdobu použít na dort či zákusek.
Výroba vlnitých úlomků
- Rozehřátou čokoládu naneste na bublinkovou folii a rozetřete ji.
- Nechte ztuhnout a poté rozlámejte na menší kousky.
Výroba čokoládových košíčků
- Do formy na muffiny vložte držátko – dřívka od nanuku, špejle nebo lžičky – a zalijte až po okraj vodou. Formu vložte do mrazničky.
- Zmrzlé „muffiny“ vyjměte za držátko a namáčejte do rozpuštěné čokolády.
- Ztuhlé košíčky naplňte krémem a dozdobte.
Pozor, čokoláda způsobuje závislost.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Komentáře