Jak upéct hruškový koláč s tvarohem? Výtečně se hodí k nedělní kávě
Na stromech pomalu dozrávají hrušky a vy nevíte, jako dobrotu si z nich připravit? Poradíme vám recept na nedělní koláč s tvarohem a skořicí. Díky tvarohu bude koláč krásně vláčný a skořice v něm vám svou vůní navodí podzimní náladu.
Hrušky jsou po jablkách druhé nejoblíbenější ovoce podzimu. Existuje nepřeberné množství odrůd. Dělíme je na letní, podzimní a zimní. Zimní odrůdy se dají nejlépe skladovat, ale musíte počítat s tím, že nevydrží tak dlouho jako jablka. Pokud se vám urodilo mnoho hrušek a nemáte je kde uskladnit, můžete je například zavařit jako kompot, udělat z nich povidla, dětskou přesnídávku nebo z nich upéct moučník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Hruškový koláč provoněný skořicí
Pokud jste se rozhodli pro přípravu moučníku, vyzkoušejte čtenáři oblíbený hruškový koláč s tvarohem. Překvapí vás svou vláčnou chutí a díky aromatické skořici si provoníte celý dům příjemnou vůní. Na koláč budeme potřebovat: 250 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 1 vejce, 2 lžíce kakaa a trochu prášku do pečiva.
- Formu o velikosti 30 cm vymažeme a vysypeme kokosem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Poté zpracujeme veškeré suroviny na těsto a vyválíme ho do koláčové formy.
Na koláčové těsto nalijeme náplň, která se skládá z: 250 g tvarohu, 50 g cukru, 1 vejce, 1 vanilkového cukru, 250 ml mléka a 1 vanilkového pudinku. Pokud se vám bude zdát náplň řídká, přidejte více vanilkového pudinku.
- Na tvarohovou náplň poskládáme plátky očištěných hrušek (na velikost koláče postačí 2 hrušky), posypeme skořicí a mandlovými lupínky.
- Pečeme v troubě zhruba 30 minut na 180 °C.
Pečená hruška v alobalu
Jako sladkou tečku za nedělním obědem si můžete připravit i pečené hrušky. Cukr se skořicí vytvoří na hruškách křupavou karamelovou krustu, kterou když doplníte šlehačkou, budete se olizovat až za ušima. S přípravou tohoto dezertu vám poradíme v našem video-receptu.
Jaké dobroty připravujete z hrušek právě vy? Podělte se s námi o své ověřené recepty v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 5 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 16 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Komentáře
21. 9. 2023 21:47