Jak opravit hrudkovitý krém? Radíme začátečníkům
Udělat hladký a nadýchaný krém je pro začátečníky docela složitý úkol, který je při nezdaru může na čas odradit od dalších pokusů v kuchyni. Někdy stačí zjistit, jak nepodařený krém napravit a malér bude zažehnán.
Na krém do moučníku nebo cukroví je důležité mít všechny suroviny ve stejné (pokojové) teplotě. Dalším předpokladem je dobré vyšlehání krému. Na to je nejlepší některý elektrický nebo mechanický pomocník se šlehací metlou nebo metlami. Začátečníkům se může stát, že je výsledný krém hrudkovitý, což není žádoucí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak opravit hrudkovitý krém
Není to složité. Bez šlehací metly nebo metel se ale neobejdeme.
- Zkontrolujeme, zda příprava krému proběhla podle receptu.
- Pudink, tvaroh apod. musíme do krému přidávat bez kousků. V krému by se nedaly rozšlehat.
- Hrudkovitý krém propasírujeme přes husté síto, aby hrudky zůstaly mimo.
- Misku s krémem zavěsíme nad hrnec s horkou vodou, aby se dno misky nedotýkalo hladiny.
- Nepodařený krém nad horkou vodou malinko nahřejeme, aby mírně povolil.
- Hned potom sejmeme a intenzivně vyšleháme dohladka.
- Zlehka promícháme stěrkou a použijeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 19 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 21 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Komentáře