Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Šestá a poslední postní neděle se nazývá Květná na památku slavného vjezdu Ježíše do Jeruzaléma, kdy jej lidé vítali rozkvetlými ratolestmi. Základní oslavy a symboly tohoto svátku však sahají až do pohanských dob.
Jak se vítalo jaro dříve
Květná neděle v kuchyni
Na květnou neděli si dopřejeme čerstvé bylinky, které můžeme rychlit za oknem. Také mladá čerstvá zelenina nebo saláty nám květnou neděli hezky ochutí. Připravíme se tím na Velikonoce, které jsou už za dveřmi.
Podle názorného videa si můžeme naplánovat barvení vajec přírodními barvami, které využijeme už za týden. Pokud budeme barvit vajíčka v cibulových slupkách, schováváme si je už déle dopředu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Víte, jaké zvyky naši předci dodržovali během velikonočních svátků? Tyto pokrmy se tradičně připravovaly
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Komentáře