Jak upéct jablečný perník. Je krásně vláčný a nejlépe chutná s čokoládovou polevou
Perník s jablky je oblíbeným moučníkem a jeho příprava je snadná i pro začátečníky. Stačí smíchat potřebné suroviny a upéct. Když perník ještě ozdobíme čokoládovou polevou, získáme chutný zákusek i pro sváteční chvíle.
Jablka na perník zbavíme jádřince, ale slupku neloupeme, protože obsahuje nejvíce vitamínů a vlákniny. Vykrojená jablka nahrubo nastrouháme, práci nám usnadní elektrický přístroj. Místo jablek můžeme použít nastrouhanou mrkev, cuketu nebo dýni.
Jak upéct jablečný perník
Připravíme si všechny potřebné suroviny na těsto a na polevu.
- Nejprve smícháme všechny suché suroviny: mouku s cukry (obyčejným a vanilkovým), kakaem, práškem do perníku a perníkovým kořením. Přesný rozpis surovin je níže u receptu s videem.
- Dále přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a tekuté suroviny: vejce, mléko a olej.
- Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 °C po dobu přibližně 25–30 minut. Propečenost perníku vyzkoušíme špejlí.
- Hotový perník buď jen pocukrujeme nebo potřeme marmeládou či povidlím a posypeme strouhaným kokosem, případně na perník po vychladnutí rozetřeme čokoládovou polevu.
Do polevy na jablečný perník podle následujícího videa budete kromě čokolády na vaření a kousku másla potřebovat zakysanou smetanu a Ledové kaštany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 4 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby nastrouhaná nebo nakrájená jablka nehnědla? Vyzkoušejte osvědčenou techniku našich babiček
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Komentáře