Jak dlouho péct rohlíky v troubě? Kratší dobu, při vyšší teplotě a s párou
Jak dlouho péct rohlíky v troubě? Tato otázka napadne nejednoho kuchtíka poté, co z trouby vytáhne příliš tvrdé rohlíky. Zásadní jsou tři věci – vysoká teplota, pára a zmiňovaná doba pečení. Poradíme vám, jak na to.
Milujete čerstvé a křupavé rohlíky? Co si je pro změnu tentokrát upéct doma? Ale jak dlouho mají být v troubě? Správná doba pečení je opravdu stěžejní, pokud chcete rohlíky sice křupavé na povrchu, ale měkké a nadýchané uvnitř.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Doba pečení rohlíků v troubě
Poradíme vám, jak na lahodné rohlíky, po jejichž ochutnání už nebudete chtít ty kupované:
- Rohlíky je nutno péct opravdu krátce, 10–13 minut podle receptu a vlastností vaší trouby. Delším pečením při nižší teplotě by se zbytečně vysušily a byly tvrdé. Nejlepší teplota pro pečení rohlíků je kolem 230 °C.
- TIP 1: Těsto nesmí oschnout, proto ho během kynutí mějte přikryté, stejně jako rohlíky – ty na kynutí můžete postříkat vodou. Rohlíky před vložením do trouby znovu postříkejte vodou a případně posypte mákem, kmínem či solí.
- TIP 2: Trouba musí být předem rozehřátá. Na její dno položte ještě před nahříváním plech či kastrůlek, do kterého po vložení rohlíků nalijte 200 ml studené vody nebo vhoďte několik kostek ledu. Díky odpařování rohlíky hezky naskočí a budou krásně křupavé.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 38 minutami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
Snadné tvarování plněných rohlíčků z trojúhelníkových výsečí těsta. Upečete je prázdné nebo s náplní?
Jak upéct nadýchané rohlíky? Stačí nám několik základních surovin, které máme vždy po ruce
Jak peče rohlíky Josef Maršálek? Těsto podle něj nesmí při kynutí oschnout a prozradil trik, díky kterému budou nádherně křupavé
Komentáře