Jak důlkovat koláčky? Postačí malá sklenička a drobenka bude držet tam, kde má
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou uvnitř plněné tvarohem a navrchu zdobené povidly a drobenkou - to jsou dvojctihodné koláčky, které se hodí nejenom na slavnostní příležitosti, ale i k nedělnímu obědu. Poradíme vám, jak do nich správně vytvarovat důlek, aby na nich drobenka držela.
Dvojctihodné koláčky jsou sladká dobrota, kterou každý zná z poutí a jiných slavnostních událostí. Na pohled koláčky vypadají složitě na přípravu, ale pokud si na ně uděláte dostatek času, uvidíte, že je zvládne i začátečník.
Jak důlkovat koláčky
Z vykynutého těsta tvoříme malé bochánky, které plníme tvarohovou náplní a balíme do ranečku. Rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě malou chvíli kynout. Poté do každého bochánku vytvoříme důlek:
- Nejlépe k tomu poslouží dno malé skleničky (panáku), které pomoučníte v mouce.
- Jinou možností je použít k důlkování vajíčko nebo korkovou zátku.
Koláčky potřeme bílkem, důlky naplníme povidlovou náplní a bohatě zasypeme drobenkou. Upečeme dozlatova.
Pečete si doma rádi koláčky nebo dáte přednost jednodušším sladkým moučníkům? Podělte se s námi o své zkušenosti v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře