Drobenka je pomyslnou korunou krásy moučníků nebo koláčů. Vylaďte ji k dokonalosti
Ať už používáte jakékoli označení – drobenka, žmolenka, posypka či posýpka – jisté je, že toto sypké dokončení sladkého moučníku dokáže po upečení chuťové divy. Recept na drobenku se často dědí, ale můžete vyzkoušet i nějaký zcela nový, ověřený zkušenými kuchaři.
Složení drobenky
Drobenka se skládá z tuku, cukru a mouky, případně dalších přísad.
- Tuk, tedy máslo, je možné nahradit olejem, a to klasickým, kokosovým, nebo třeba ořechovým.
- Cukr můžeme použít moučkový nebo krystal, jako zdravější varianta poslouží i med.
- Také mouka nemusí být klasická hrubá nebo polohrubá, sáhnout můžeme po špaldové nebo kokosové.
- Kromě základních přísad lze do drobenky přidat perníkové koření, skořice, mleté ořechy či mák.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 15 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 19 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami