Jak grilovat kukuřici. Výborně chutná, když ji doplníme bylinkovým máslem. Poradíme jednoduchý postup
Grilovaná kukuřice je pochoutkou, která patří k druhé části léta. Připravujeme ji především z cukrové kukuřice, kterou si buď koupíme nebo sami vypěstujeme. Postupem nás provedou oblíbené recepty z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Grilování kukuřice
Klasy potřeme olejem nebo máslem, osolíme a grilujeme ze všech stran do zlatavé barvy (přibližně 10 až 15 minut). Hotovou kukuřici osolíme, opepříme a položíme na ni plátek másla, které jsme promíchali s jemně nakrájenými bylinkami (např. tymián, petrželka, pažitka, bazalka), případně s třeným česnekem. Můžeme ještě pokapat citronovou šťávou.
S čím podávat grilovanou kukuřici
Cukrovou kukuřici využijeme i jinými způsoby než jen na grilování. Zrna kukuřice v mléčné zralosti z klasů snadno okrájíme pomocí ostrého nože. Po krátkém povaření je používáme do rizot, salátů, pomazánek, polévek, omáček a zapékaných pokrmů. Plníme jimi tortilly, palačinky nebo pizzu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře