Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Hrušky jsou velmi oblíbeným ovocem, které se pěstuje běžně i na našich zahradách. Jíme je především čerstvé, ale připravujeme z nich také výtečné moučníky a můžeme je zavařovat.
Hrušky na moučník nebo na zavařeniny potřebujeme očistit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je očistíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak hrušky očistíme
Je to zcela jednoduché:
- Omyté hrušky rozčtvrtíme. Rozřízneme je podélně na polovinu a poloviny ještě rozpůlíme.
- Stopku, zbytky okvětí i jádřinec z připravených částí odstraníme nožem.
- Takto postupujeme u všech rozčtvrcených hrušek.
- Tip: Proti zhnědnutí hrušky pokapeme citronovou šťávou.
Pokud potřebujeme odstranit i slupku, použijeme škrabku na ovoce a zeleninu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 5 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 16 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Hruškový kompot zaváříme podle receptů našich babiček. Hrušky obvykle loupeme a postaráme se, aby nezhnědly
Usnadněte si zavařování: Použijte myčku na nádobí, pomůže totiž hned dvakrát. Stačí dodržet správný postup
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Komentáře