Jak pěstovat pažitku za oknem. Jednoduchý a levný návod na domácí pěstování zelených natí
Pažitka je nenáročná bylinka, která nám zajistí dostatek zelených natí od jara až do podzimu. Snadno dostupná je i v zimě. Trsy pažitky, které rychlíme za oknem, poskytnou přiměřenou sklizeň, abychom měli i v chladném období roku stále něco čerstvého na zdobení a posypání pokrmů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak probíhá rychlení pažitky
Rychlení pažitky je snadné a v květináčích brzy uvidíme výsledek našeho snažení.
- Trsy rozdělíme na menší části a jejich kořínky mírně zakrátíme.
- Vložíme je do připravených květináčů nebo kelímků a doplníme podle potřeby výživnou zeminou.
- Pak již květináče přeneseme na okenní parapet (nebo jiné světlé místo) a začneme s mírným zaléváním.
- Brzy se začnou zelenat první malé výhonky a můžeme se těšit na chutnou sklizeň.
- Sklizeň se dobře provádí pomocí nůžek nebo ostrého nože.
Záleží na nás, kolik trsů pažitky si na zimu připravíme. Můžeme si postup naplánovat tak, abychom si každý týden v chladném období mohli domů donést nový květináč s pažitkou k rychlení.
Jak zacházet s trsy pažitky po sklizni
Vzrostlou pažitku seřízneme a necháme znovu vyrůst. Když vidíme, že rostlina již zeslábla a narůstá jen slabě, přeneseme květináče do chladna. Jakmile počasí dovolí, vrátíme trsy pažitky znovu na záhon.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 16 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře