Krůta nebo krocan? Jak poznat krůtu od krocana a jaký je mezi nimi rozdíl
Krůtí maso je výbornou surovinou pro všestranné použití. Říká se, že krůta má až 9 druhů masa, která se liší zbarvením, obsahem tuku a konzistencí. A protože je druhým největším domestikovaným ptákem, množství masa z jednoho zvířete je skutečně velké.
Krůtí maso je oblíbené u dětí i dospělých. Díky nízkému obsahu tuku ho řadíme mezi masa dietní a díky vysokému obsahu bílkovin je vhodné také pro sportovce. Nejběžnější jsou prsa a velká stehna, ale i další části krůty nabízí chutné a delikátní maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký je rozdíl mezi krůtou a krocanem
Na talíři jsou rozdíly naprosto minimální a nemáte šanci poznat rozdíl.
- Krůta je oproti krocanovi menší, její hmotnost se pohybuje okolo 10 kg.
- Krůtí maso je nepatrně jemnější a křehčí. Pro svoji velikost je vhodnější na pečení v celku.
- Krocan může dosahovat až dvojnásobné hmotnosti a to okolo 20 kg.
- Krocan má pevnější svalovinu, která se lépe rozděluje na jednotlivá vlákna.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 6 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 18 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře