Domácí bramborové krokety jsou chutnější než kupované. Vyzkoušejte je podle videa
Krokety jsou velmi oblíbená příloha nejen u dětí. Snadno si je můžete připravit i doma, a to z pečených brambor. Tyto jsou navíc vylepšené parmezánem a slaninou, takže jsou mnohem chutnější než ty kupované.
Krokety jsou oblíbenou smaženou přílohou z brambor. Jejich příprava není složitá ani časově náročná a potřebovat budete jen několik surovin – brambory, česnek, rozmarýn, sůl, mouku, slaninu, parmezán a olej (množství najdete zde). Výsledek je tak dobrý, že už není třeba krokety doplňovat kečupem či majonézou.
Příprava bramborových kroket
Nejprve budete potřebovat brambory. Ostatní suroviny si můžete nachystat, než se brambory upečou.
- Syrové brambory propíchejte vidličkou a dejte upéct do trouby. Po upečení je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- K nastrouhaným bramborám přidejte česnek, nakrájenou opečenou slaninu, nasekaný rozmarýn, sůl a hladkou mouku. Vše pořádně promíchejte.
- Z těsta vytvořte kuličky o velikosti kroket a osmažte je v rozpáleném oleji dozlatova.
- Hotové krokety zasypte parmezánem a můžete přidat i slaninu.
Krokety jsou skvělá svačina nebo pohoštění pro vaše hosty.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře