Jak připravit bylinkový olej. Aromatické bylinky mu dají skvělou chuť a vůni. Použijeme ho k dochucování pokrmů
Bylinkové oleje jsou výborné k dochucování jídel. Připravujeme je z oblíbených bylinek a koření, které je příjemně provoní. Vyzkoušet můžeme více variant ochucení a jakmile olej spotřebujeme, připravíme opět čerstvý.
- rozmarýn a pepř
- česnek, chilli papričky a bazalka
- tymián, citronová kůra a jalovec
- česnek
- chilli papričky
- zázvor a česnek
- bazalka
- libeček
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Potom každou láhev doplníme olejem (olivovým, slunečnicovým nebo jiným) a uzavřeme. Před použitím bylinkový olej necháme alespoň týden uležet. Jakmile ho začneme odebírat, dáváme pozor, aby všechny bylinky zůstávaly zakryté olejem, případně olej můžeme přecedit do jiné láhve.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Jak připravit bylinkový ocet. Postup je snadný, aromatické octy se hodí k dochucování jídel a salátů
Komentáře