Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová roláda mívá mnoho druhů náplní. Nejčastěji se přidává okurka, vejce nebo párek. Takto naplněný masový plát se smotá do rolády, upevní provázkem nebo jehlami, a upeče se v troubě. Jak připravit hovězí roládu?

Základem je správný výběr masa. Je třeba vybrat takové, které se dá rozkrájet na větší plát. Krájení masa není nic složitého. Začnete na jedné straně a odkrajujete jako byste chtěli maso rozrolovat. Vzniklý plát ještě dorovnejte poklepáním paličkou.

Jak připravit hovězí roládu

Nebojte se experimentovat s náplní rolády, přichází jaro a tak neváhejte sáhnout po kopřivách, medvědím česneku, listech špenátu a další ingrediencích, které vnesou do vašeho jídla příjemně barevný kontrast i nové chutě.

Stejným způsobem můžeme připravit i kuřecí nebo vepřovou roládu, na kterou přidáváme také videorecept. V něm je hezky vidět rolování i zpevnění rolády. Jaká je vaše oblíbená náplň do masových rolád? Napište nám do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli