Jak připravit kopřivový čaj. Dobře chutná z čerstvých i sušených kopřiv
Čaj z kopřivy má mnoho pozitivních vlivů na náš organismus. Používá se při zánětech močových cest, při menstruačních bolestech či na udržení správné hladiny cukru v krvi. Ale má řadu dalších přínosů pro naše tělo. Připravujeme ho z čerstvých i sušených kopřivových listů.
Příprava kopřivového čaje
Čaj připravíme ze sušených nebo z čerstvých kopřivových listů. Hrst listů zalijeme vařící vodou a necháme přibližně 15 minut louhovat, poté slijeme. Při delším louhování by čaj zhořkl. Čaj si podle chuti dosladíme medem nebo dochutíme citrónem, a popíjíme ho teplý nebo vlažný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Další nápoje z kopřivy
Pokud uvažujeme nad dalším využitím kopřivy do nápojů, pak můžeme zkusit zelený nápoj nebo kopřivový sirup. Příprava kopřivového sirupu je obdobná jako příprava známého bezového sirupu. Jak na to, nám názorně poradí následující video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 12 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Čaj z rýmovníku nám nabízí rychlou pomoc při rýmě a nachlazení. Pěstování této bylinky je nenáročné a za oknem ji máme stále po ruce
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Komentáře