Zelí jako příloha: Máme 4 možnosti. Které dáte přednost?
Zelí jako příloha je naprosto jedinečné a výborné. K pečenému masu a knedlíkům chutná výtečně, proto mnozí z nás tuto kombinaci považují za své nejoblíbenější jídlo. Všichni víme, že spotřeba zeleniny by měla být vyšší, a s chutně upraveným zelím to jde snadno.
Víte, že zelí můžete připravit několika základními způsoby? A to k tomu nepočítáme různá vylepšení a rodinné recepty na to "nejlepší" zelí. Způsob zpracování této jednoduché přílohy vybíráme s ohledem na strávníky. Něco jiného nadchne manžela v nejlepších letech, ale děti nebo starší lidé mohou mít chutě jiné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čtyři varianty přílohového zelí
Zvažujete, jak připravit zelí (červené nebo bílé) jako přílohu? Výběr záleží zcela na vás. Máte totiž nejméně čtyři možnosti a všechny jsou výborné:
- Zpracujte a uvařte čerstvou hlávku zelí. Ocení ti, kdo nemají rádi "kyselé" zelí.
- Uvařte kysané zelí (koupené nebo vlastnoručně naložené). Nadchne všechny milovníky kysaného zelí.
- Nebo dokonce smíchejte kysané a hlávkové zelí. Směs bude ve výsledku méně "kyselá" a jemnější, než když použijeme jen kysané zelí, proto bude chutnat i dětem.
- Použijte k uvaření sladkokyselé zelí v nálevu (sterilované), opět buď koupené nebo vlastnoručně připravené.
Následující videorecept vám ukáže přípravu kysaného zelí k pečené kachně a knedlíkům, tedy výborný sváteční oběd.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 21 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 22 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Komentáře