Jak rozmrazit cukroví, koláče nebo ovocné buchty. Je to jednoduché, pokud dodržíme několik zásad
Sladké pečivo s ovocem, tvarohem, mákem nebo jinou náplní se často vyplatí upéct ve větším množství, než hned spotřebujeme. Přebytečné kousky co nejdříve po upečení zmrazíme. I cukroví se leckdy hodí takto jednoduše schovat na příště.
Mražení je snadné, buchty nebo koláče narovnáme opatrně do mikrotenových sáčků - dáme pozor, abychom pečivo zbytečně nepomačkali. Cukroví narovnáme do plastových krabiček - opatrně, abychom ho nepolámali. Vše pak využijeme při různých situacích, obvykle když pospícháme a potřebujeme mít připravené rychle něco dobrého.
- Ovocné koláče a různé buchty se nejlépe rozmrazují při pokojové teplotě.
- Pokud spěcháme a dáme je na chvílí do mikrovlnné trouby, nenecháváme je tam příliš dlouho, aby pečivo nevyschlo a neztvrdlo. Rychle by pak okoralo.
- Rychlým způsobem (v mikrovlnné troubě) rozhodně nikdy nerozmrazujeme drobné cukroví a zvlášť ne takové, na které byly použity různé krémy a polevy. Při pokojové teplotě cukroví rozmrzne velmi rychle a bude skvěle chutnat.
- Z mrazničky vytahujeme zásadně pouze množství, které brzy spotřebujeme.
O tom, jak připravit nejlepší bublaniny, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 16 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře