Jak pracovat se sušeným droždím? Stačí jen přimíchat do těsta a nechat kynout
Velmi důležitou surovinou, bez které se kynuté těsto neobejde, je právě droždí (neboli kvasnice). V dnešní době můžeme sáhnout buď po kostce čerstvého nebo také po malém sáčku sušeného. Jak tedy pracovat se sušeným droždím?
Droždí tvoří živé kvasinky, které se množí za určitých podmínek a zajistí kynutí těsta. Můžeme zvolit čerstvé droždí, známé jako malá kostka nebo také sušené droždí, které je dehydrované a vydrží nám doma v zásobě i po několik měsíců.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak pracovat se sušeným droždím?
Je to zcela jednoduché a pohodlné.
- Nemusíme předem připravovat kvásek, stačí když ho smícháme s ostatními surovinami a necháme kynout.
- Platí stejná zásada jako u čerstvých kvasnic, těsto je třeba mít přikryté v teple a tím rychleji pak bude kynout.
- Nevýhodou může být delší doba kynutí oproti čerstvému droždí.
- Sušené můžeme použít pouze na kynutí, není vhodné na pomazánku, knedlíčky či polévku.
- Neobsahuje žádné alergeny, je bezlepkové a vhodné pro celiaky.
- Sušené droždí je velmi praktické, skladovat je můžeme až 24 měsíců.
- Jeden sáček sušeného droždí odpovídá svou "sílou" zhruba polovině kostky čerstvého.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Jak pracovat se zmrzlou treskou? Jako jedna z mála mražených ryb nepotřebuje dlouhou přípravu
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Komentáře