Jak pracovat se zmrzlou treskou? Jako jedna z mála mražených ryb nepotřebuje dlouhou přípravu
Treska patří mezi snadno dostupné a levné ryby, které lehce seženete na pultech obchodu. Těší se proto velké oblibě. Díky její snadné přípravě je oblíbená i mezi kuchaři začátečníky. Připravit se dá na několik způsobů a odpustí vám, i když ji zapomenete večer vyndat z mrazáku.
Mezi nejčastěji připravované mořské ryby u nás patří treska. Ta se většinou prodává jako filet nebo zmražené filé. S její přípravou nemůžete většinou šlápnout vedle. Treska nejlépe chutná pečená na másle a bylinkách. Vyzkoušet můžete i zapečenou variantu se smetanou nebo tresku podávanou s pečenou zeleninou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit se zmraženou treskou
Většinu zmražených ryb je nutné vyndat den předem z mrazničky a nechat pozvolna rozmrazit do druhého dne. Pokud rozmražení uspěcháte, ryba pustí velké množství vody a kvalita masa tím značně klesá.
- Tresčí filety jsou naštěstí výjimka a lze je připravit i zmrazené. Pokud jste si tedy zapomněli rybu vyndat den dopředu, nezoufejte, tresčí filety vám to ,,odpustí" a vy tak nepřijdete o plánovaný oběd.
- Následné vaření je již jednoduché. Filé stačí okořenit bylinkami, kmínem nebo vaším oblíbeným kořením na ryby a dát ho zapéct zhruba na 25 minut do trouby.
- Další možností je pečení filetu na pánvi.
Filet z tresky se zeleninou
Filet z tresky se výborně hodí i ke špenátu. Inspirovat se můžete naším videoreceptem, ve kterém vám představíme filé zapečené na špenátovo-sýrovém lůžku s rajčaty. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 8 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak připravit mraženou rybu? Hlavně nic neuspěchat a vybrat kvalitní maso
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Komentáře