Jak připravit bezinkový likér? Má krásnou barvu a příjemnou chuť, inspiraci a postup najdeme v oblíbených receptech
Bezinky jsou plody, které dozrávají na černém bezu koncem léta. Dají se zpracovat různými způsoby, navíc jsou snadno dostupné i pro ty, kdo nemají zahradu. Stačí vzít košík, nůžky a vyrazit do přírody.
Bezinky sklízíme opatrně, aby zbytečně z plodenství neopadaly. Doma je rychle opláchneme v chladné vodě a necháme chvíli okapat. Potom je z plodenství otrháme - můžeme k tomu použít vidličku. Pěkně vyzrálé kuličky dále zpracujeme. Náš další článek poradí, na co všechno se bezinky hodí:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit likér z bezinek
Vylisovanou šťávu z bezinek promícháme s cukrem, přidáme celou skořici a hřebíčky (koření), povaříme. Druhý den šťávu přecedíme a promícháme s vodkou, nalijeme do sklenic a uložíme v chladnu a temnu. Bezinkový likér snadno připravíme podle některého z následujících receptů:
Jak se přípravují jiné oblíbené likéry (např. vaječný, karamelový, čokoládový atd.), poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bezinky sklízíme koncem léta. Jejich zpracování je snadné, svou chutí a vzhledem připomínají borůvky
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře