Jak udělat výtečné bramborové knedlíky? Brambory uvaříme den předem a s těstem pracujeme rychle
Bramborové knedlíky jsou výbornou přílohou, kterou známe už od našich babiček, a snadno si je uvaříme i my. Výborně chutnají s kysaným zelím, a kdo chce, může je podávat třeba s pečenou kachnou jako sváteční oběd.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší bramborové knedlíky
Pro začátek můžeme vyzkoušet velmi jednoduchý recept:
- Potřebujeme 1 kg vařených brambor, 1 lžičku soli, 1 vejce, 30 dkg dětské krupičky a 3 lžíce solamylu.
- Brambory uvaříme předem ve slupce, oloupeme je a nastrouháme nebo promačkáme mačkadlem na brambory. Mixování není vhodné.
- K bramborám přidáme ostatní suroviny.
- Rukama vypracujeme rychle těsto a vytvoříme z něho tři knedlíky (užší válečky).
- Těsto nenecháváme před vařením odpočívat, protože stáním řídne.
- Knedlíky okamžitě vložíme do hrnce s vroucí vodou.
- Po vložení do hrnce klesnou ke dnu, proto je za okamžik odlepíme ode dna opatrně vařečkou.
- Vaříme je pod poklicí na středním plameni 20 minut. V polovině vaření je otočíme vařečkou a hrnec znovu zavřeme poklicí.
- Vyjmeme jeden knedlík, v půlce ho rozkrojíme a zkontrolujeme jestli je dobře uvařený. Pokud ne, ještě ho vrátíme k ostatním.
- Knedlíky můžeme uvařit i nad párou.
- Po uvaření je propícháme špejlí (nebo vidličkou) a rozkrájíme na plátky.
- Je-li třeba, ohřejeme knedlíky před jídlem v páře.
Bramborové knedlíky se dají také plnit. Záleží na nás, jestli si vybereme k plnění uvařené a nadrobno nakrájené uzené maso, nebo třeba uvařený a na cibulce osmahnutý sojový granulát.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Komentáře