Čokoládovou polevu na beránka s námi zvládne připravit každý začátečník
Upečeného beránka můžeme jen pocukrovat, ozdobit krémem nebo sněhem, nebo ho polít polevou. Poleva prodlouží upečenému těstu trvanlivost a ochrání ho před vyschnutím. Navíc beránka také ochutí a ozdobí. Důležité je zvolit správnou polevu.
Čokoládovou polevu připravíme tak, aby hezky ztuhla, ale přitom se dala dobře krájet bez lámání nebo opadávání. Na polevu, která půjde dobře krájet, potřebujeme 250 ml smetany ke šlehání, 170 g čokolády na vaření a 2 lžíce kakaového prášku. Kakao polevu dobarví a zahustí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čokoládovou polevu na beránka
Je to velmi snadné.
- Smetanu zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme.
- Odstavíme ze zdroje tepla, nalámeme do ní čokoládu, přidáme kakao a vymícháme dohladka.
- Na stůl nebo plech (podnos) položíme papír na pečení a na něj postavíme mřížku.
- Beránka položíme na mřížku a polijeme polevou.
- Méně přístupná místa potřeme štětcem v polevě namočeným.
- Další zdobení lepíme do nezatuhlé polevy.
- Necháme ztuhnout při pokojové teplotě.
- Krájíme nahřátým suchým nožem.
Návod na hrníčkového beránka s čokoládou Margot vám nabízí náš videorecept.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 18 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 20 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Komentáře