Jak umlít celou skořici? Máme několik možností, ale výsledek za to rozhodně stojí
Skořice je kůra stromu skořicovníku, který se pěstuje na jižních plantážích. Známe dva druhy skořice - čínskou, která má výraznější aroma i chuť, a cejlonskou, která se považuje za pravou a je daleko jemnější a sladší.
Vůně skořice patří neodmyslitelně k Vánocům, k perníku, jablečnému štrúdlu, krupicové kaši, ke kynutým knedlíkům a k svařenému vínu. Skořici v práškové formě si můžeme koupit, ale není nad to, připravit si čerstvou ze skořicové kůry.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak umlít celou skořici
Skořicové ruličky nalámeme na co nejmenší kousky:
- Použijeme mixér nebo sekáček s ostrými noži a rozsekáme skořici na prášek.
- Výkonný mlýnek na kávu nebo na koření skořici umele do jemna.
- Kůru můžeme v případě nouze nastrouhat na nejjemnějším struhadle.
- Pomocí robota nastrouháme kůru na drobné kousky a umixujeme v mixéru.
Umletou skořici prosejeme přes jemné sítko a uložíme ve skleničce s víčkem. Zbytky kůry použijeme při zavařování jablek, do zimního čaje nebo do svařeného vína. Mletou skořici můžeme podle potřeby smíchat s cukrem.
Chuť i vůně skořice se naplno projeví v upečeném moučníku, například ve skořicových šnecích z našeho videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Komentáře