Nemáte formu na beránka? Připravte si místo něj dokonalou velikonoční bábovku
Pečení velikonočního beránka je známou tradicí a toto pečivo by nemělo na svátečním stole chybět. Co si ale počít, když nemáme doma formu na beránka? Můžeme zkrátka a jednoduše upéct velikonoční bábovku, a tu pak krásně jarně vyzdobit.
Pečení beránka není nic složitého, přesto má svá úskalí a finální vyklepávání nás může potrápit. Proto některé hospodyňky raději sází na osvědčenou klasiku a místo beránka si raději upečou velikonoční bábovku politou chutnou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty na bábovku
Receptů na bábovku najdeme velké množství, připravit můžeme klasickou kynutou, mramorovanou nebo také vláčnou s podmáslím či s tvarohem. Těsto po libosti dochutíme například mletými ořechy, kokosem, banánem, jablky či mrkví.
Čím bábovku ozdobit
Hotovou bábovku můžeme přelít polevou z bílé nebo mléčné čokolády, případně polevou z cukru moučky a citrónové šťávy. Na povrch bábovky použijeme barevné zdobení, hoblinky nebo nadrcený prach z lyofilizovaného ovoce. Báječně jarně budou vypadat i jedlé květy či zelené bylinky jako je máta a meduňka. Kolem bábovky lze rozmístit tématicky i čokoládová vajíčka.
Pojďte si s tímto videoreceptem krok za krokem připravit báječnou ořechovou bábovku s čokoládovou polevou. Pečete raději tradičního beránka či bábovku?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 2 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční beránek: Inspirujte se těmi nejoblíbenějšími recepty
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Komentáře