Nechce vám ztuhnout želatina? Tyto 4 tipy vám pomohou
Také se vám stalo, že želatina, kterou jste polili dort nebo zákusek, ne a ne ztuhnout? To dokáže potrápit nejednoho začátečníka. Nabízíme několik jednoduchých tipů, které vám práci se želatinou usnadní a poradí vám, jak tuhnutí urychlit.
Příliš tekutá želatina, která dlouho tuhne, může nežádoucím způsobem rozmáčet korpus. Lze tomu předejít pomocí několika triků. Želatinu připravíme podle návodu. Dobře namočenou ji rozpustíme v horké tekutině, nevaříme. Teprve částečně zchladlou ji použijeme na moučník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak urychlit tuhnutí želatiny
Nabízíme několik tipů, které zaručí správný výsledek.
- Předem musíte počítat s tím, že tuhnutí zabere čas, někdy několik hodin, často dokonce celou noc. Pokud spěcháte, připravte raději jen rosol ze sladké tekutiny a pudinkového prášku.
- Nádobu s rozpuštěnou želatinou můžete chladit jejím částečným ponořením do studené vody. Pozor, aby voda nevnikla dovnitř a nenaředila želatinu. Roztokem míchejte, aby chladl rovnoměrně.
- Polévání zahajte, když tekutina začne houstnout. Polévejte, dokud je tekutá. Předčasně ztuhlou želatinu opět rozehřejete v horké vodní lázni.
- Závěrečné ztuhnutí dokončete vložením dortu do ledničky a ponecháním v chladu přes noc.
Naše video ukazuje, jak připravit řezy s ovocem a dortovým želé.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 3 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 23 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina
Jak ozdobit ovocný dort želatinou. Ovoce bude vypadat jako zalité do skla
Jak připravit želatinu? Je skvělá do krémů nebo k polévání sladkých či slaných dortů a zákusků
Komentáře