Milujete kynuté ovocné knedlíky? My také, a proto vám přinášíme hned dvě varianty na jejich vaření
Milovníci sladkých pokrmů jistě do jídelníčku pravidelně zařazují ovocné knedlíky a to hlavně v létě, když na našich zahrádkách dozrává tolik sladké náplně. Víte, jaké jsou varianty vaření oblíbené dobroty našeho dětství?
Jsou jídla, která malého i velké strávníka vrátí do nejsladšího světa dětství. Ovocné knedlíky jsou chutné, snadné, variabilní a jejich příprava netrvá dlouho. Samotné vaření trvá jen několik minut. Víte, jaké jsou možnosti?
- První způsob je vaření ve vodě. Do osolené vroucí vody vložíme knedlíky a vaříme cca 6 minut. Doba vaření závisí na druhu použitého těsta a velikosti knedlíků.
- Druhý způsob je vaření v páře. Cedník postavíme na hrnec s vroucí vodou a pomastíme nebo vyložíme propíchaným pečicím papírem. Vložíme knedlíky, zaklopíme pokličkou a odpočítáme cca 20 minut. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby unikla pára. Opět doba vaření závisí na druhu použitého těsta a velikosti knedlíků.
Které knedlíky jsou ty pravé?
Na kynuté knedlíky vypracujeme nelepivé těsto, které necháme ještě vykynout a můžeme balit ovoce. Pokud jste stále nenašli recept na nejlepší ovocné knedlíky, náš receptář vám poradí. Kromě kynutých knedlíků můžete zkusit i ty z tvarohového nebo odpalovaného těsta. A co teprve všechny možné skvělé náplně, originální posypky či ovocné přelivy?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 6 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Ovocné knedlíky pokaždé jinak: Vyhrají u vás tvarohové, kynuté, bramborové, odpalované, nebo jogurtové?
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Komentáře