Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Aby se moučník povedl, nestačí jen připravit pevný sníh, ale je také důležité správně ho vmíchat do směsi. Jen tak se sníh postará o potřebnou kyprost těsta.
Ušlehaný sníh je krásně nadýchaný a pevný, obsahuje v sobě hodně vzduchu, a je třeba ho opatrně vmísit do těsta, a to tak, aby neztratil svůj získaný objem a "nespadl". Směs, do které sníh přidáváme, je hustší a těžší než lehký sníh, proto ji nejprve trochu odlehčíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přimíchat sníh do těsta
Správně připravený sníh, který nesmíme přešlehat, aby neztratil svůj objem, přidáváme do těsta velmi opatrně a zlehka.
- Nejprve přidáme do těsta pouze malou část našlehaných bílků (asi čtvrtinu) a opatrně je vmícháme. Tím připravené těsto trochu odlehčíme.
- Teprve potom vmícháme do odlehčeného těsta ostatní sníh za pomoci kovové lžíce nebo gumové stěrky. Sníh přidáváme po lžících, které vkládáme do těsta a převracením sníh opatrně vmícháváme.
- Můžeme také postupovat opačně a ostatní těsto (už odlehčené, podle bodu č. 1) přidat do mísy se sněhem. I při tomto postupu sníh přimícháme k ostatnímu těstu jemným převracením.
V následujícím videu se můžete podívat, jak připravit nadýchanou piškotovou roládu. Do těsta je potřeba správně ušlehaný sníh, který se přidává k našlehaným žloutkům s cukrem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 9 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 13 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Komentáře