Jakou mouku použít do bramborových placek? Inspirujte se nejen v receptářích našich babiček
Bramborové placky, na Slovensku nazývané lokše, to je klasika českých kuchyní. Přípravou tohoto jídla se babičky zavděčily každému strávníkovi. Vnoučatům je připravily nasladko, dědečkům zase naslano. A jakou mouku používaly?
Recepty na bramborové placky jsou tak oblíbené, že se dědí z generace na generaci. Babičky je pekly na kamnech a hotové potíraly domácím sádlem. Poradíme vám, která mouka je na bramborové placky nejvhodnější.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít
Nejlepší moukou na bramborové placky je mouka polohrubá. Díky ní jsou placky nadýchané a jemné. Vláčnost placek také závisí na množství mouky. Snažte se jí dát raději méně než více, abyste neupekli placky gumové namísto bramborových. V receptech našich babiček, které se různí díky osobnímu vylepšení, najdete někdy mouku hrubou, výjimečně hladkou, k tomu i další přidané ingredience. Základem však jsou vždy tři složky: brambory, mouka a sůl. Hotové placky nezapomínejte potřít sádlem, abyste podpořili jejich vláčnost.
Jakou mouku používáte na bramborové placky vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti v komentáři pod článkem. A jako zajímavou inspiraci vám přinášíme video-recept na pečené bramborové placky bez použití jakékoliv mouky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Do bramborového těsta je důležité vybrat správnou mouku. Jiná se hodí na gnocchi a jiná na knedlíky. Poradíme, jak se v tom vyznat
Jak na bramborové pekáče či lokše. Rady a oblíbené recepty
Bramborové placky lokše patří k oblíbeným pochoutkám. Jak je dobře rozválet a upéct, poradí názorné video
Komentáře