Jaký tvaroh použít do krému? Vyberte si z fólie, z vaničky nebo podomácku vyrobený
Tvaroh se vyrábí vysrážením tučného mléka za pomoci enzymů. Vznikne bílá hrudkovitá hmota - tvaroh - a syrovátka. Tvaroh je přírodní, zdravá potravina, kterou využijeme jak ve sladké, tak ve slané kuchyni.
Je těžké určit, jaký tvaroh koupit pro přípravu jemného krému - nicméně po vyzkoušení různých druhů si ten svůj najdete. Obecně platí, že čím sušší, tím je krém lepší. Řidší tvaroh způsobí, že se krém roztéká, proto je vhodnější ho nechat přes noc prokapat přes plátno.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký tvaroh použít do krému
Jsou rozdílné druhy tvarohů - víte, které to jsou?
- Domácí tvaroh bývá krupičkovitý nebo hrudkovitý - hodí se spíše jako náplň do buchet a koláčů nebo na nastrouhání na knedlíky.
- Vaničkový tvaroh je řídký a mnohdy má konzistenci jogurtu - necháme ho přes noc prokapat a pak ho přemixujeme šlehačem.
- Tvaroh ve fólii má nejlepší hustotu, ale někdy se stane, že bývá hrudkovitý - pomůžeme si propasírováním přes jemné sítko.
Tvarohové krémy se nejčastěji připravují ušleháním tučnější smetany s tvarohem a cukrem. Krémy do pohárů se mohou dochutit jogurtem nebo kysankou, slané krémy majonézou a máslem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Krémy z tvarohu, jogurtu a kysané smetany: Mají svěží chuť a v kombinaci s ovocem patří neodmyslitelně k létu
Komentáře