K čemu je Solamyl, bramborový škrob: Rady a tipy pro jeho využití
Solamyl je obchodní název pro čistý bramborový škrob. Používá se k zahuštění omáček a ovocných rozvarů, v orientální kuchyni, v cukrařině a jako pojivo místo strouhanky v mletém mase. Neobsahuje lepek.
Bramborový škrob má po tepelné úpravě čirou barvu a velice jemnou konzistenci - na rozdíl od mouky. Jeho použití je opravdu všestranné - a to nejen při vaření a pečení, ale například při mytí oken nebo nádobí.
K čemu se používá bramborový škrob
Své využití najde převážně v kuchyni:
- K zahuštění polévek, omáček a při nakládání masa do marinády. V orientální kuchyni má své nepostradatelné místo. Používá se jako pojivo do karbanátků, sekané a jiných masových směsí.
- Ve sladké kuchyni je škrob součástí pudinků, ovocných omáček nebo dření. Přidává se do bílkového sněhu při výrobě krémů, kokosek a sněhových pusinek. Nahrazujeme jím část mouky v moučnících a pečivu.
- Bramborový škrob můžeme nahradit kukuřičným škrobem, rýžovou moučkou nebo pudinkovým práškem. Všechny škroby zjemní koláče a zahustí koláčové náplně.
Jak využít Solamyl při přípravě orientálního jídla se můžete podívat v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Čím nahradit drahé máslo při pečení: Pomůžou banány, dýňové pyré, jablka i škrob
Komentáře