Jak udělat výborné kapustové karbanátky? Připravíme je z čerstvé kapusty, která je k dispozici i v chladném období
Kapusta nebo také kél či kel je košťálová zelenina, která může najít v naší kuchyni široké uplatnění. Připravit z ní lze chutné karbanátky, polévky nebo ji zapékat a dusit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava kapustových karbanátků
- uvařenou pomletou nebo najemno nasekanou kapustu
- mleté maso
- nakrájenou anglickou slaninu
- vejce
- najemno nakrájenou cibuli
- strouhanku
- česnek
- provensálské koření
- sůl, pepř
V některých receptech není maso použité, ale najdeme v nich pro změnu sýr typu Eidam. Ke kapustě se také hodí majoránka, oregano nebo petrželka. Vše pečlivě propracujeme a tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Hotové karbanátky smažíme na pánvi nebo pečeme v troubě.
Podáváme nejlépe ještě teplé s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami, pokrm ozdobíme nakrájenými čerstvými bylinkami. Názorný postup přípravy kapustových karbanátků uvidíte v následujícím videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 23 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře