Kvíz na téma zabíjačkový guláš: Otestujte své znalosti o této zabíjačkové pochoutce
Zabíjačkový guláš je stěžejní pochoutkou celé zabíjačky. Lze ho připravit i doma bez zabití čuníka, ale nikdy nebude takový, jako z pravé zabíjačky. Kdo měl tu čest guláš na zabíjačce zažít, ten s tím jistě souhlasí.
Zabíjačkový guláš, nazývaný také šmikuranda, má svá specifika, kterými se odlišuje ode všech ostatních gulášů. Jaké to jsou a jak takový guláš připravit, to si řekneme v následujícím článku. Své znalosti si potom můžete ověřit v zábavném kvízu.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit zabíjačkový guláš
Do zabíjačkového guláše nepatří pro guláš tak typická majoránka ani sladká paprika.
- Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle.
- Přidáme na kostky pokrájené maso, jazyk a vnitřnosti - ledvinky, slezinu a srdce. Osolíme a necháme pořádně zatáhnout.
- Přidáme kmín, pepř, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.
- Asi 15 minut před koncem přidáme játra. Nakonec zahustíme vepřovým mozečkem a dochutíme česnekem.
- Podáváme s čerstvým chlebem a správně vychlazeným pivem.
Všechny potřebné suroviny můžete zakoupit i v dobrém řeznictví a uvařit si guláš doma, ale ta atmosféra pravé zabíjačky je nenahraditelná. Na závěr jsme si pro vás připravili kvíz, kde si můžete své znalosti otestovat.
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Komentáře