Na co použít brambory typu A? Vyznat se v typech brambor se vyplatí
Není brambora jako brambora. Určitě se vám už stalo, že jste se těšili, jak si pochutnáte na bramborách a naprosto vás zklamaly. Když se jedná o pár koupených kilo, nevadí, ale bylo by škoda udělat přehmat při nákupu brambor k uskladnění na celou zimu.
Brambory rozdělujeme z pohledu kuchyňských úprav do třech základních skupin, jedná se o varné typy A, B, C. Každý z nich je vhodný na jiný způsob zpracování, proto se vyplatí v jejich značení vyznat. V opačném případě budeme opakovaně zklamaní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Použití brambor typu A
Tento typ brambor je skvělý na přípravu bramborových salátů. Brambory jsou pevné, jen mírně moučnaté, příliš se nerozváří a výborně drží tvar. Můžeme je vařit ve slupce. Snadno je pak oloupeme a použijeme podle potřeby.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 12 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 13 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Co takhle dát si lehký bramborový salát? Jak udělat oblíbenou vánoční pochoutku bez majonézy?
Komentáře