Ozdoby připravené z ředkviček vám zachutnají již od pohledu. Máme pro vás několik možností, jak je vykrojit
Krásně nazdobený pokrm v nás vyvolává příjemné pocity a velké chutě. Přinášíme vám hned několik možností, jak vykrojit ředkvičky do krásných tvarů, které zpestří každé jídlo pro malé i velké. Vyzkoušíte všechny?
Lehce štiplavá ředkvička dodá chuť každému pokrmu, ať už ji plánujete podávat při předkrmu k důležité večeři, nebo jen tak pro děti na chleba s máslem. Není třeba nic specifického, jen ostrý nůž a popustit uzdu své zdobící fantazii:
- Ředkvičku krájíme jakoby na plátky, ale nedokrojíme až k podložce.
- Ředkvičku také krájíme jakoby na plátky, nedokrojíme až k podložce, a to samé uděláme do kříže, čímž vytvoříme ježečka.
- Na ředkvičce vytvoříme zářezy v podobě klínků, které vykrajujeme dokola podél celé zeleniny.
- Z vrchu ředkvičky vykrojíme důlek, poté odkrojíme tenké plátky dokola, kolem bulvy, a nakonec nad bílými místy uděláme zářezy. Vzniknou krásné květy.
Ředkvičky v kuchyni
Bulva této zeleniny má mnoho barev a skvělou strukturu ke krájení. Hodí se k obyčejnému pečivu s máslem, do pomazánek i salátů. Ředkev má pozitivní účinky na naše zdraví, svěží příjemnou chuť a nezapomeňte, že i její listy jsou jedlé a velmi chutné.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 10 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 14 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 14 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Od podzimu do jara se v obchodech objevuje ředkev. Je to výborná i zdravá zelenina, ale ne každý ji zná a používá
Nejlepší recepty z ředkviček. Osvědčené pomazánky a saláty z jarní kořenové zeleniny
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Komentáře