Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Variace bramborových lupínků je velmi snadná a přitom chutná přímo neskutečně. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása; pro tuto úpravu brambor to rozhodně platí. Voní máslem a česnekem, samy kloužou do břicha a zasytí stejně jako masité jídlo.
Na tyto pečené brambory jsou nejlepší brambory střední a větší velikosti, ale pokud jiné nemáte, poslouží i ty menší. Při přípravě je důležité pečlivé nakrojení, ale to hravě zvládne i začátečník. Chcete-li, použijte na závěr nějaké bylinky, ale nutné to není.
Jak na pečené bramborové lupínky
Je to skutečně snadné a rychlé.
- Bramboru položíme na dvě čínské hůlky a nakrájíme ji na tenké plátky. Hůlky vytvoří hranici zářezu a nedovolí, abychom bramboru úplně přeřízli.
- Všechny nakrájené brambory dáme do pekáče, zastříkneme je olejem a upečeme.
- Do rozpuštěného másla nastrouháme česnek a hotovou směsí bohatě potřeme upečené brambory. Zajedeme pokud možno mezi všechny lupínky.
- Nyní můžeme přidat bylinky na provonění a brambory znovu dáme do trouby.
Věříme, že si tuto úpravu brambor zamilujete.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 2 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 5 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 7 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Jak připravit pečené jedlé kaštany. Můžete je péct v troubě, na grilu i na pánvi
Radní v Miláně chtěli zakázat prodej zmrzliny po půlnoci. Je to tradice a tu nám neberte, protestovali naštvaní občané
Komentáře