Polévková směs připravená na tuku byla hitem našich babiček. Připravíme ji podle oblíbeného receptu
Skvělé domácí směsi na dochucování polévek získáme různými způsoby. Nejoblíbenější z nich jsou sušení, nakládání do soli nebo úprava na tuku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zeleninu na tuku
Tento způsob uložení zeleniny si pamatujeme nejspíš od našich babiček. Směs zeleniny zvolíme podle svých možností, pro inspiraci nabízíme oblíbený recept:
- Připravíme si 200 g mrkve, 300 g celeru + 20 g celerové natě, 100 g petržele (kořenu) + 20 g petrželové natě, 100 g kedlubny nebo květáku či kapusty, 100 g cibule, 20–30 g soli, 200 g 100% tuku.
- Zeleninu pomeleme nebo nastrouháme na elektrickém přístroji (robotu).
- Zeleninu dusíme 30 minut na tuku.
- Ještě horkou směs natlačíme do vypařených skleniček tak, aby mezi vrstvami nezůstal vzduch.
- Povrch ještě zalijeme tukem, ve kterém jsme zeleninu dusili.
- Skleničky uzavřeme, nesterilujeme, pouze uložíme na chladné suché místo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 41 minutami
Citrusový džem
Přidáno před 4 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jak snadno připravit mraženou zeleninu do polévky? Jaké druhy zeleniny jsou v ní nejchutnější a jak je zmrazit
Komentáře